6 september, Project Afrika

Vandaag hebben we een presentatie gehad van Build en Be, dit is een groep jongeren die in Tanzania huizen gaan bouwen. Ze hebben hulp nodig en wij gaan ze helpen omdat dit heel goed binnen ons thema past. Vandaag hebben we de school in Afrikaanse sfeer gebracht, hierbij hebben wij hulp gehad van een aantal jongeren. Maar we kunnen nog meer spullen gebruiken, de kinderen mogen dit meenemen naar school.Volgende week vrijdag starten we met de volgende workshops voor de groepen 5 t/m 8:

- Afrikaanse dans
- Djembé 
- Afrikaans koken
- Een junglehoek bouwen

Op vrijdagmiddag 18 oktober om 13.30 uur is de afsluiting waarbij alle ouders van harte welkom zijn! Noteert u alvast deze datum in de agenda? Verdere informatie komt nog.

 


6 juli, Wat een toppers in groep 7/8!

Vrijdagavond 5 juli stonden groep 7/8 op het prachtige podium van de Rabobankzaal in de Harmonie. Wat een prachtige belevenis voor de kinderen! Een beetje spannend was het wel maar toen ze éénmaal los waren ging het fantastisch! We hebben allemaal genoten van een spetterend optreden.


20 juni, Musical

De voorbereidingen voor de musical zijn in volle gang! Over 2 weken staat groep 7/8 op het podium in de Harmonie in Leeuwarden. Voor de kleding hebben we een sponsoring gekregen van www.feestkleding365.nl. Hier hebben we een aantal mooie kledingstukken voor kunnen bestellen. Nogmaals onze dank daarvoor! 


4 maart, Project de Middeleeuwen

De kinderen zijn bezig met het thema Middeleeuwen. In januari hadden we de opening van het thema met onze cultuurcoaches Onno en Heleen. Dit keer doen ook de kleuters mee met dit thema. Zij werken en spelen over onder andere ridders.Inmiddels zijn de kinderen, naast het werken over dit prachtige thema, ook aan het oefenen voor een afsluiting. Binnenkort ontvangt u hiervoor een uitnodiging.


22 december, Fijne feestdagen en een gezond en mooi 2019 toe gewenst!

Het team van SWS De Swirrel wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019 toe!


21 december, Kerstkuier in Koarnjum

Donderdagavond 20 december was er voor de kinderen en hun ouders een kerstkuiertocht. De route ging door een prachtig stukje Koarnjumerbos. Op diverse plekken rondom het bos waren activiteiten zoals muzikanten met blaasinstrumenten, kerstmannen, een kinderkerstkoor, een kerststal door kinderen en een kerstverhaal in de kerk. De wandeling werd ook afgesloten in de kerk. Ewerd en ieder bedankt voor zijn of haar bijdrage en er werd een kerstwens uitgedeeld.


5 december, Sint en zijn Pieten zijn weer aangekomen in Britsum

Het kostte wat moeite om dit keer Sint en zijn Pieten te ontvangen. Sint had motorpech en hij was de sleutel van het hek van de haven in Britsum kwijt. De brandweer kwam om Sint te helpen. Het was erg stressvol voor Sint! Gelukkig kon hij in de brandweerauto plaatsnemen en warm en droog bij school aan komen. Hier wachtte hem een warm welkom!


14 november, Op bezoek bij de bakker in Stiens

Vandaag bracht groep 5/6 een bezoek aan de bakker, een excursie die hoort bij het project voeding van de methode alles in 1. We hebben hier broodjes gebakken in de vorm van Mickey mouse en een schildpad. Op de fancy fair zijn de broodjes verkocht! 


14 november, Fancy Fair voor Victory4All

We hebben een fantastische opbrengst van iets meer dan 1000 euro!! Het was een ontzettend gezellige fancy Fair en we zijn ontzettend trots op onze Swirrelkids, die het super gedaan hebben. We willen iedereen heel erg bedanken voor zijn/haar bijdrage! Vrijdagochtend komen de mensen van Victory4All langs om: het geld op te halen, de kinderen te bedanken en te vertellen wat ze nu gaan doen met het geld.


3 oktober, Escher op reis

Op dinsdag 2 oktober bracht groep 5/6 een bezoek aan de tentoonstelling Escher op reis. 


12 september, Een nieuw speeltoestel voor de kleuters

Na de zomervakantie is er een kleur- en speelrijk toestel op het onderbouwplein geplaatst. Dit was mogelijk door de opbrengst voor het ophalen van het oud papier. Ouders, die hiermee hebben geholpen, heel erg bedankt!