14 februari, Project bouwen

De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig met het project bouwen. We hebben onder andere samen een woordweb gemaakt, een film over de bouw bekeken en we hebben onder andere een bouwwerk gemaakt van satéprikkers en spekjes.  Ook hebben we een een legowedstrijd gedaan. 


14 februari, Circusvoorstelling Adje

Afgelopen woensdag hadden we een prachtige circusvoorstelling. Alle kinderen waren met hun eigen talent betrokken bij deze voorstelling. We hadden onder andere decorbouwers, clowns, acrobaten, paarden/tijgers, zangers en kinderen die met het licht en de muziek bezig waren. Wat een talent op onze school en wat deden ze het goed!


9 december, Topsporter in de school

Vandaag kreeg groep 7/8 een bezoek van een Olympische sporter. Hong Zhao heeft vroeger in het Olympisch volleybalteam van China gespeeld en heeft toen een 3e prijs behaald op de Olympische Spelen. 

Nu speelt ze bij het Nederlands Paralympisch team vanwege haar knieblessure. Ze heeft de kinderen verteld over haar jeugd en strakke trainingen in China en hoe ze aan haar blessure is gekomen. 

Daarna hebben ze het zitvolleybal zelf mogen ervaren. Morgen tijdens de gymles gaan we verder met het (zit)volleybal. 


18 oktober, Afsluiting project Afrika/Aziƫ

Vandaag hebben we een prachtige afsluiting gehad van ons project Afrika/Azië. We hebben onder andere een sponsorloop voor Build en Be gedaan, dit is een groep jongeren die in Tanzania huizen gaan bouwen. Verder waren er mooie optredens met de djembé, er werd Afrikaans gedanst, er werd gesminckt en er waren heerlijke Afrikaanse hapjes. De kinderen hebben in school een prachtige junglehut gebouwd. We willen iedereen bedanken voor de hulp! Het geld van de sponsorloop kan in een gesloten envelop met de naam er op ingeleverd worden bij de eigen leerkracht. 


15 oktober, Karatelessen op De Swirrel

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Swirrel karatelessen gevolgd in de sporthal in Stiens. Het was best spannend en ook heel leerzaam. Bovendien hebben we met elkaar ook veel plezier gehad en zijn de kinderen weer nieuwe dingen over zichzelf te weten gekomen.